Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

IMG 20171218 155835

У нашому закладі  стало доброю традицією проводити заходи, безпосередньо пов'язані з професіями, які за своєю насиченістю охоплюють цілий тиждень. З 18 грудня по 22 грудня 2017р. черговий тиждень був присвячений  професіям «Кухар», « Кондитер».

Звичайно кожен в праві хвалити виключно свою професію, говорити про її пріоритети та актуальності, але всі погодяться з тим, що наша професія має один фактор, незаперечний як аксіома: вона найсмачніша. Крім того, професії «Кухар» та «Кондитер» дають великий плацдарм для втілення кулінарних та кондитерських фантазій, інтерпретацій, а іноді нестандартних і креативних рішень.

При складанні плану проведення Тижня враховувалися:

•  інноваційні форми і методи проведення заходів;

• зайнятість в заходах учнів, що навчаються за фахом «Кухар, кондитер».

• чіткий розклад заходів (план) із зазначенням дати, часу і місця проведення.

Про початок Тижня сповіщали барвисто оформлений, тематичними стінгазетами, вестибюль закладу та другий поверх навчального корпусу.

В цей же день майстер виробничого навчання Хлопюк  Н.М. організувала і провела майстер – клас на тему: «Приготування ікри за методикою та впровадженням молекулярної кухні». Присутнім випала унікальна можливість на власні очі побачити, як застосовуються молекулярні добавки, які технології приготування страв притаманні молекулярній гастрономії та й узагалі дізнатися, що означає термін «молекулярна кухня».

19  грудня майстри виробничого навчання, разом з учнями, провели благодійну акцію «Подаруй дитині свято» до дня Святого Миколая, усім бажаючим пропонувались кондитерські вироби, а їх вартість кожен визначав самостійно, опускаючи гроші у скриньку, натомість усі зібрані кошти передані в дитячий будинок «Гніздечко», також до Дня Святого Миколая учні кулінарного профілю стали ініціаторами благодійної акції «Допоможи бійцям АТО», а саме – приготування вареників з картоплею та капустою

у кількості 1500 штук. До акцій долучились усі небайдужі.

Також була організована виставка ретро - книг з кулінарії та сучасних кулінарних книг,  матеріали  виставки зацікавили не тільки учнів кулінарного профілю, а й тих,  хто навчається за іншими професіями.

20 грудня з метою виявлення кращих учнів з професії «Кухар» був проведений конкурс фахової майстерності. У конкурсі брали участь учні груп I-II курсу. Конкурс складався з двох турів: теоретичного та практичного.

За загальними підсумками переможцями стали:

І місце: Діденко Юлія - група 18;

II місце: Римаренко Аліна - група 21;

III місце: Вершицька Анастасія - група 18.

Учасники показали свої вміння та знання на високому рівні.

21 грудня пройшов  конкурс фахової майстерності з професії «Кондитер», який складався з теоретичної та практичної частин. Протягом

4 годин конкурсанти проявляли свої теоретичні знання зі спеціальних предметів, демонстрували вміння, навички, професійну культуру - чаклували над своїми кондитерськими виробами. Журі відзначили хорошу організацію праці, самостійність, творче ставлення до виконуваної роботи. Конкурсанти показали свої вміння та навички в кондитерському мистецтві і визначилися переможці:

I місце: Козловський Михайло - група 20;

II місце: Пидосич Галина - група 20;

III місце: Гордійчук Давид - група 20.

Тож щиро вітаємо всіх учасників конкурсу.

Завершився тиждень 22 грудня, проведенням у вестибюлі закладу виставки - конкурсу сервірованих столів, де майбутні фахівці показали свою майстерність з сервірування столів до святкових подій. На розгляд журі були представлені тематичні столи: «Новий Рік» гр. 20, «Різдво» гр.23, «Андріївські вечорниці» гр.18, «Старий Новий Рік»  гр.21,  «До Дня Святого Миколая» гр.22. Учні презентували членам журі сервіровані столи, відповідали на запитання, що стосувалисятематики столу.

Усі задуми, щодо сервіровки столів, були унікальними, тому визначити кращі серед кращих було непросто, тож переможці були визначені за такими номінаціями:

  • ·«Краща презентація» - гр.21;
  • «Кращі дизайнери» - гр.22;
  • «Кращі хранителі традицій» - гр.23;
  • «Кращі новатори» - гр.18;
  • «Оригінальність сервіровки »  - гр.20.

Протягом всього професійного тижня, на всіх конкурсних етапах учні показали свої професійні знання, вміння та навички. Тиждень пройшов азартно, цікаво і для дорослих і для учнів.

Але головне завдання цього Тижня полягає в тому, що учні отримали для себе нові знання і новий досвід, а також прекрасну можливість розширити професійний кругозір, проявити всі свої таланти і вміння.

Висловлюємо свою щиру вдячність всім тим,  хто був з нами впродовж  цього тижня і користуючись нагодою, дозвольте від щирого серця привітати вас з наступаючим Новим 2018 роком та Різдвом і побажати міцного здоров'я і натхнення, родинного щастя та добробуту, затишку і тепла, здійснення надій та бажань! Прийдешній рік хай буде світлим, щасливим та мирним, а Різдво Христове наповнить серце любов'ю, надією і вірою!

Матеріал підготувала - голова м/к професійно-теоретичної

та практичної підготовки кухарів, кондитерів

  Н.М. Колосінська